El primer esdeveniment cultural
sobre videojocs del país

El primer esdeveniment cultural
sobre videojocs del país

Xavier Socias VAG Experience
Xavier Socias VAG Experience

Xavi Socias

Màster en Gamificació i Transmèdia i Diplomat en Turisme amb 25 anys d’experiència en el sector turístic. Fundador de Cheap Films Produccions SL, empresa d’experiències gamificades, soci fundador de Quimera Entertainment Company SL, creador i director del Festival del Joc del Pirineu (2016 -2020) i Project Manager del Projecte Medgaims “Agency of Secrets”.

Sempre ha entès que per poder fer òptimament una feina s’ha de tenir una vinculació personal amb ella, per aquest motiu tota la seva evolució professional ha anat sempre lligada amb les seves motivacions personals, el joc i l’experiència.

Els estudis de turisme li van permetre entendre i conèixer les empreses i el sector turístic, sobretot treballant el fet experiencial i aplicant la creació de narratives.

Posteriorment, va iniciar un procés de professionalització del joc, col·laborant amb la Salle La Seu d’Urgell en un projecte educatiu, creant esdeveniments i fundant Cheap Films: una iniciativa empresarial innovadora que basa la seva activitat en la conversió del cinema en una experiència lúdico-formativa.

L’evolució dels darrers anys de la gamificació i el joc en diferents àmbits com són l’empresarial, l’educació, la gestió de patrimonis i la celebració de grans esdeveniments, li han permès desenvolupar la seva experiència en la creació d’experiències, d’una banda, i el coneixement adquirit en el sector empresarial i del joc de taula per tal de generar una nova proposta en el mercat; l’assessorament i creació d’experiències gamificades adaptades al seu context.

Durant els anys 2019 – 2022 va crear i gestionar “Agency of Secrets” una experiència gamificada transmèdia dins del Projecte Europeu MedGaims de Gamificació en Destinacions Turístiques d’actual implementació a Vilanova i la Geltrú.

Segons ens conta Xavi, res d’això hauria sigut possible sense la seva passió de més de 35 anys creant narratives per jocs de rol, i l’entrenament d’habilitats teatrals i de posada en escena.

Activitats en les que hi participa
VAG Kids 2023 VAG Experience

VAG Kids

Dibuixa una illa de fantasia per després portar-la a la digitalització amb eïnes molt bàsiques.